Máte dotaz? Napište nám
Po–Pá: 8:30–17:00
>>>> Zkoukněte akční produkty z nejnovějšího newsletteru <<<<

4 tipy, jak slavit Den dětí

1. června slavíme Mezinárodní den dětí. Významný den, který upomíná práva dětí, se na českém území slaví přes 60. let. Oslavit ho je možné nejrůznějšími způsoby. V Týmu Sw.cz jsme vymysleli hned 4 varianty, jak by se takový dětský den mohl slavit.

1) Stará dobrá "klasika"

Obyčejné hry, jako Člověče, nezlob se, Prší, Pexeso, Mikádo či Domino, chůze na chůdách, lovení rybiček, házení kroužků, skákání v pytli....zkrátka ty, které si sami pamatujete ze svého dětství. Což tedy třeba uspořádat soutěž? Nezapomeňte pro víteže připravit lákavou odměnu, ale třeba i nějakou drobnost pro všechny zúčastněné. A co vyzkoušet? Fantazii se meze nekladou.

2) Bubliny, bubliny bunlinyyyyyyyyy

Vzpomeňte si, kolik srandy jste si užili s bublifukem! Stejně tak si určitě i vaše děti užijí s bublinami. Že máte větší děti? Věděli ste třeba, že je možné sí půjčit stroj na výrobu bublin? Nalejete do něj náplň, zastrčíte do zásuvky a stroj chrlí stovky bubliny za minutu.

3) Malování na obličej

Malování na obličej se u dětí stává čím dál tím více žádané - a co si budeme povídat - i my dospěláci můžeme hravě podlehnout této zábavě. Navíc jde o levnou srandu. Sadu několika barev seženete už poměrně levně. A namalovat dětem fousky a zvířecí tvářičky zvládne jistě každý rodič, nevěříte-li ale svému malířskému umění, můžete si zaplatit i profesionály. Tady se už ale pohybujeme v mnohem vyšší cenové relaci.

4) Stopovaná! 

Všechny děti (a opět - i dospěláci) rády soutěží.Motivace je o to větší, když je za výkon připravená nějaká odměna. Stopovaná je ideální na procházku, procvičení matematiky (počítají se kroky), úsudku a improvizace. Připravte dětem sadu jednoduchých úkolů, které je dovedou do cíle. Děti bude dobré rozdělit do skupin - aby bylo soutěžení napínavější. Úkoly mohou být třeba, že pro tři skupinky vezmete tři obrázky, každý roztříháte, dáte do samostatné obálky, a tak vznikne jednoduché puzzle. Když je skupinka složí, dostane další úkol, například natrhat na zahradě 10 sedmikrásek, pak nakreslit křídou obrázek atd. a vůbec nevadí, že děti třeba ještě neumí číst. A cíl? Třeba u lednice! Tam všichni soutěžící najdou třeba nanuk.

Nicméně už od svého počátku nejde o den luxusu, ale spíš o den, který by měla strávit celá rodina pohromadě. Děti vítají jakoukouliv činnost s rodiči, protože v moderní době s nimi netráví už tolik času. Jak by také mohly, když jsou celý den ve školkách a školách a rodiče zase v zaměstnání. Je skoro jedno, co budete dělat, hlavně věnujte dítěti plnou pozornost tak, aby bylo středem veškeré zábavy. 

 

Nabídka ke dni dětí 

Naposledy přidané

Nahoru