Máte dotaz? Napište nám
Po–Pá: 8:30–17:00
>>>> Zkoukněte akční produkty z nejnovějšího newsletteru <<<<

Co je nového ve SketchUp 2017?

SketchUp je vypracován ke zlepšení vykreslování obrovských 3D datových souborů a pro zobrazení na monitorech s vysokým rozlišením. Zvýšila se inteligence vkládání v nejmenších kouscích geometrie a také přesnost u složitých CAD exportů. Dále se integrovala tabulková data a jejich funkčnost do LayOutu. 
 
1) Grafika
V této verzi je zásadně vylepšen způsob, jakým SketchUp vykresluje své modely na obrazovce. Je zde znatelné zlepšení výkonu, ale především je tato oprava investicí do budoucnosti celkové rychlosti programu SketchUp, která umožní zobrazovat modely nejen ve SketchUpu, ale i v  my.SketchUp, SketchUp Mobile Vieweru, LayOutu nebo 3D Warehouse. 
 
2) Vysoké DPI modelování
SketchUp 2017 podporuje monitory s vysokým DPI. (podobně jako Displej u Aplle). To znamená vysoké vylepšení na high-DPI displejích. 
 
3) Vlastní barva Osy 
Ve SketchUp 2017 se zavádí přizpůsobení pro barvy, které zobrazují osy. Nastavení si lze přizpůsobit přes Preference – Přístupnost. Bonus – LayOut bude respektovat nastavení, která jsou změněna ve SketchUpu.
 
4) Vylepšení průhlednosti
Velké zlepšení transparentnosti ve SketchUpu, která se bude vykreslovat při vyšší kvalitě a za rychlejší snímkové frekvence. SketchUp je nyní mnohem lepší při renderování transparentnějších povrchů, které poskytují realističtější pocit hloubky přes několik průhledných ploch. Dále přidána možnost nastavení úrovně krytí v režimu Xray.
  
 
Vylepšení kreslících nástrojů 
 
1) Uzamknutí osy u Obdélníků
U nástrojů Obdélník a Rotující obdélník je možné využít uzamčení os. To znamená, že můžete kreslit obdélníky mimo osu podle hran nebo ploch a pomocí šipky dolů uzamknout směr obdélníku. 
 
2) Kolmo k ploše
K dispozici je nová funkce "Kolmo k ploše". Jen se vznesete nad určitou plochu a začněte kreslit. 

3) Offset 2.0
Přepsán nástroj Offset, aby se předešlo překrývání nebo protínající se geometrii. To znamená čisté offsety pokaždé, když se stiskne klávesová zkratka "F".  V Layoutu nástroj Offset pracuje tímto způsobem také.
 
4) Seskupování komponent
Při převádění skupiny na komponentu lze určit všechny stejné atributy, jako při vytváření komponenty od nuly: název, popis, klasifikace typů a umístění osy. Šikovný doplněk k Objemovým nástrojům.
 
5) Organizace Obsahu
Přes Předvolby> "Soubory" je nyní více zřejmé, kde se v počítači nachází šablony, kolekce komponent, styly a další.
 
6) Aktualizace Trimble Connect
S tímto vydáním je Trimble Connect také o něco chytřejší. Lze vytvářet a přiřazovat detailní úkoly (v záložce ToDo) do projektu, a také vypracovat úkoly uložené na účtu Trimble Connect. Dále Vám Trimble Connect dá na vědomí, pokud byl model, který používáte, aktualizován jako referenční model.
 
LAYOUT 
1) Tabulky
Zbrusu nová funkce: Tabulky, jsou v podstatě mini tabulky v souboru LayOutu. LayOutovské tabulky se chovají hodně podobně, jako ostatní tabulky, u kterých jste zvyklí vytvářet a upravovat text, styly čar, modifikovat sloupce a řádky, sloučit buňky a mnoho dalšího. Můžete si nastavit typ tabulky, uložit jej do šablon a znovu použít stejné formátování. 
 
2) Import CSV a XSLX souborů
Možnost importovat .xslx, CSV a TSV tabulkové soubory do LayOutu jako tabulky! Tyto soubory vložené do LayOutu jsou dynamicky aktivní stejně jako SketchUpovské modely a obrázky. Z XSLX souborů můžete importovat listy, které se vám líbí a také formátování. Je teď docela snadné vytvořit krásné tabulky z dat modelu ze SketchUpu. Použijte tlačítko Vytvořit zprávu a  vygenerujte CSV pro dokument LayOutu. Když se změní váš model, stačí aktualizovat odkaz na své tabulce!
 
3) Trvalé ID & asociativní rozměry
Při změně modelu ve SketchUpu, veškeré rozměry nebo popisky, které jsou v LayOutu spojené s modelem, budou aktualizovány tak, aby se daly upravit. Je to nová funkce s názvem Perzistentní identifikátory. Perzistentní identifikátory jsou jedinečné identifikátory pro geometrii ve SketchUpovském modelu, takže SketchUp a aplikace k němu připojené mohou snadněji identifikovat a manipulovat s jednotlivými subjekty (například konkrétní hranami a plochami), jakož i se skupinami a komponentami. 
 
4) Flexibilní Rozměry
Nyní můžete v LayOutu přetáhnout rozměry na jiné místo, aniž by se odpojily od jejich přidružené entity.

5) Offset 2.0 (v LayOutu)
Do LayOutu přidán nástroj Offset a je vybaven stejnou aktualizací, jako ve SketchUpu –tedy žádné překřižování. 

6) Varování! (Nebo ne)
LayOut dává pozor na volné konce a upozorní vás, když něco vypadá, jako když jsou vaše textová pole oříznuta nebo vaše modely nejsou celé. Je možnost vypnout výstražné symboly. K dispozici je také nový varovný symbol, když se rozměry a popisky spojené s modelem, oddělí.
 
7) DWG / DXF export
SketchUp a LayOut by měly dobře spolupracovat s jinými softwary. V této verzi je zlepšení exportu DWG / DXF z LayOutu. Cílem bylo vytvořit, aby exporty z Layoutu vypadaly stejně, jako po importu, a aby byly snadno upravitelné v jiných programech. 
  • Jedno DWG - Dříve deseti-stránkový LayOut by se exportoval jako deset samostatných .dwg-ček. Nyní bude jen jedno .dwg s 10 samostatnými záložkami LayOutu.
  • Nativní Subjekty DWG - Nyní se LayOutovské subjekty, jako jsou rozměry, stylizovaný text, tabulky, kružnice, oblouky, styly koncových bodů, ořezové masky, importují elegantně do programů, jako je AutoCAD a DraftSight a chovají se podle očekávání.
  • Modelový prostor vs Papírový prostor - Exporty z LayOutu jsou nyní dost chytré, aby určily sebe jako měřítko pro velikost papíru nebo modelový prostor. Subjekty, jako jsou velikost stránky, popisky, a polygony, budou měřit jako velikost papíru při importu.
8) Barva podle Hladiny „Index 7 
Přidána často požadovaná „Barva podle hladiny“ při exportu z LayOutu. Při výběru barvy na hladiny budou všechny subjekty na dané vrstvě exportovány v jedné barvě. A pokud nebude na hladině ta správná barva, LayOut bude exportovat zvláštní černou barvu s názvem ‚Index 7‘, která se obratně vykreslí jako černá na bílém pozadí a bílá na černém pozadí.
 
9) Výběrový modifikátor
Jednoduchý modifikátor (Nastavení / Command na PC / Mac) zabrání výběru objektu, když se snažíte vybrat širší výběr.

10) Představení Extension Manageru
Nový nástroj pro rozšíření SketchUpu, Extension Manager, slouží k zobrazení dodatků. Odtud se dá snadno přepínat zapnutí a vypnutí dodatků, které byste chtěli mít po ruce (nebo je úplně odinstalovat). Správce rozšíření také poskytuje snadný přístup k digitálním podpisům pluginů, aby bylo vidět, že prošly standardy.

PRO VÝVOJÁŘE
Chromové Webové Dialogy
Usnadnění pro vývojáře SketchUpu – nyní nezávisle funguje na platformě webového prohlížeče (tzv. Chrom). 

LayOutovské C API (+)
Dispozičně pro C API byla přidána podpora pro celou záplavu nástrojů: úhlové rozměry, koncové body, tabulky, auto-text, oblouky, ořezové masky, model reference, dokonce i pro nové Trvalé ID. Více se dozvíte v indexu LayOut C API.

Akce Manažer
Akce Manager je nový oznamovací systém pro dodatky do SketchUpu. Vývojáři nyní mohou nastavit upozornění, které poté zmizí, aniž by uživatelé museli kliknout na "OK". 

Ruby 2.2
Upgradován Ruby API pro Ruby 2.2. 
 
 
Chci program  

Naposledy přidané

Nahoru