Máte dotaz? Napište nám
Po–Pá: 8:30–17:00
>>>> Zkoukněte akční produkty z nejnovějšího newsletteru <<<<

Když Windows 10, tak pro všechny…

…i pro ty, kteří o aktualizaci svých počítačů nestojí. A to i přesto, že je zdarma. Jenže, i proti těmto jedincům má Microsoft obranu. A jak je známo, tak nejlepší obrana – je útok. V tomto případě jde o automatické aktualizace pro majitele Windows 7 a Win 8. Jde se tomu ubránit?? Ano, ale…

 …na úkor Vašeho pohodlí a navíc jen dočasně..

Stahování této aktualizace lze zabránit změnou v nastavení. A to v sekci automatické aktualizace. Zde je nutné zrušit automatické instalace doporučených updatů. Ovšem pak počítejte s tím, že bude třeba vybírat software ke stažení ručně. Navíc, až „Microsoftí“ aktualizace na Windows 10 získá “kritickou” důležitost, tento krok Vám už nepomůže.

Podrobněji… 

Microsoft spustil v prvním únorovém týdnu automatické instalace Windows 10 uživatelům legálních Windows 7 a Windows 8/8.1. Mají na to právo, vzhledem k tomu, že proběhla změna zařazení Windows 10 z kategorie volitelných aktualizací do kategorie aktualizací doporučených. Této skupině uživatelů se v rámci standardních a pravidelných aktualizací stáhne kompletně nový systém. 

Tu je ale přece možné zrušit, tak o co jde? 

To je pravda, zrušení instalace je možné. Ale rozhodně to neznamená, že se Microsoft nebude opakovaně pokoušet instalaci obnovit. V ten moment „vyhraje silnější“. 

A proč někteří bojují s přechodem na Win 10?  

Pro některé je zásadním důvodem fakt, že systém je svým způsobem stále ve vývoji. Takže aktualizace a případné změny jsou velice časté. To je „daň“, kterou Microsoft odevzdává vývoj „živé platformy“, kterou má být právě Windows 10.

Naposledy přidané

ESET HOME Security Premium 120x600 vlevo
ESET HOME Security Premium - vertical banner vpravo
Nahoru